Szakvizsgáztatás - Buktatók nélkül!

Felhívom a figyelmét a következő általános esetre! Egy, illetve 2 esetben a tűzvédelmi szakvizsga időtartama a vizsga napján 1 óra.

Felhívom a figyelmét a következő általános esetre!!


Egy, illetve 2 esetben a tűzvédelmi szakvizsga időtartama a vizsga napján 1 óra.

Máshol, illetve hasonló tevékenységet folytató szervezetek különböző tájékoztatóiban találkozhat olyan felhívásokkal, hogy: „tűzvédelmi szakvizsga akár egy óra alatt!”.

Kérjük, hogy az ilyen- és hasonló kínálatokat NE vegyék kézpénznek!


Nézzünk csak utána egy kicsit! Valóban egy óra-e az „egyórás” tűzvédelmi szakvizsga!

A teljes körű és korrekt tájékoztatáshoz kérjük, vegye figyelembe a következőket!

Az egyórás tűzvédelmi szakvizsgázást az alábbiak vehetik igénybe.

 1. Azon hallgatók, akik korábban (5 év) sikeres tűzvédelmi szakvizsgát tettek és bizonyítványuk 5 éves érvényessége  le fog járni!
 2. A korábban (minimálisan 30 nap) sikertelenül vizsgázók!

 A fenti két pontban felsoroltak - a vonatkozó szabályok szerint - a felkészítő tanfolyamon nem kötelesek részt venni, csak a vizsgán.


DE! Gondolja csak végig!

Önnek, mint vizsgázónak-, vagy ilyen munkát irányítónak-, továbbá pedig, mint munkáltatónak, van-e ideje – legalább havonta – utána nézni a tűzvédelmi előírásokban időközben bekövetkezett változásoknak?

Valljuk be őszintén: a napi, folyamatos munkavégzés mellett ez lehetetlen feladat bárkinek, aki nem ezzel foglalkozik nap, mint nap.

 Tudjuk, hogy a következő vizsgáig 5 (öt) év telik el. Ön, Önök szerint ezalatt a 60 hónap alatt mennyi változást kellene nyomon követni és elméletben rögzíteni? A válasz nagyon egyszerű: konkrét számadat nélkül is nagyon sokat, figyelemmel a termékek-, technológiák folyamatos változásaira, amelyeket minden esetben követnie kell az azokhoz kapcsolódó, új előírásoknak.

 Fentiekből egyértelműen következik, hogy – elsősorban – a folyamatosan fizikai munkát végzők számára elengedhetetlen a vonatkozó elméleti ismeretek felújítása. Véleményünk és sokéves oktatói-, vizsgáztatói tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy minden vizsgázni kívánó részére szükséges a szakanyag felfrissítése az eredményes vizsga érdekében.

 Az előzőek alapján még mindig hisz(nek) az egyórás, eredményes, szakmailag  megfelelő  vizsgában?

 Mi, mindezek mellett, természetesen fogadjuk azt is, illetve annak a jelentkezését is, aki csak újbóli tűzvédelmi szakvizsga letételére kötelezett, de felkészítő tanfolyamunkon már nem kíván részt venni.

 A tűzvédelmi szakvizsga akár egy óra alatt akkor sem igaz az alábbi esetben sem.

 Miért? Kérdezheti jogosan!

Mert az alábbiak is részei a vizsgának:

 1. Vizsgára, illetve tanfolyamra jelentkezés, jelentkezési adminisztrációs feladatok;
 2. Egyéni felkészülés a vizsga előtt mintegy 2 héttel;
 3. Távoktatásban is biztosítunk internetes konzultációt;
 4. A vizsga helyszínére utazni kell;
 5. A tűzvédelmi szakvizsga időpontjában vannak regisztrációs adminisztratív feladatok;
 6. A vizsgabizottság elnöke köteles a vizsga megkezdése előtt vizsgálni, hogy minden a jogszabályi követelménynek, rendeleteknek megfelelően van-e szervezve és bonyolítva;
 7. A vizsga teljes befejezését meg kell várnia minden hallgatónak, mert aki a megfelelt eredményhez szükséges pontszámot nem éri el, annak - esetenként - szóban is kell vizsgáznia;
 8. Az összes vizsgázónak egyidejűleg van eredményhirdetés;
 9. A vizsgabizonyítvány kiosztása közvetlenül az eredményhirdetéskor van;
 10. A vizsgabizonyítvány adminisztrációs átvétele - aláírással igazolva - az átadással egyidőben van;
 11. Tanfolyam zárása.

 Mi azt ígérjük, hogy lehetőségeink szerint úgy előkészítjük és megszervezzük a tűzvédelmi szakvizsgát, hogy az valóban minél zökkenőmentesebb legyen. Időben az elvárható időtartamon belül lebonyolításra kerüljön, egyben pedig gyorsak-, szakszerűek- és korrektek legyünk.

 Ön dönt! Ha bennünket választ, elérhetőségeinken keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kattintson a kapcsolat menűre és írjon.  

 Mi válaszolunk!

Németh Ferenc
ügyvezető

 Vissza a lap tetejére!