Tervezés, engedélyezés

Minden olyan tűzvédelmi ügyben, ahol az adott eljárás során a hivatásos (állami-, önkormányzati-) tűzoltóság jár el szakhatóságként, a tűzvédelmi munkát, vagy a szakértői tevékenységet a tulajdonos, illetve a megbízó nevében végezzük el.

Tervezés, engedélyeztetés, tűzvédelem, építőipar, munkavédelem, környezetvédelem, biztonságtechnikaEngedélyköteles eljárás lehet, pl.:
 • építési-
 • működési-
 • telepengedélyezési-
 • használatbavételi-, stb. engedélyezési eljárások
 • átalakítás és a bővítés
Figyelem, változtak a tervezéssel kapcsolatos tűzvédelmi követelmények!

2008 február 22-én megjelent a 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet és kiadásával május 22-én hatályba lépett az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ), amely a tűzvédelmi tervezői jogosultságot is meghatározza.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kimondja, hogy:

"Az építmények építészeti-műszaki tervezése során a tűzvédelmi műszaki kialakítást tűzvédelmi műleírásba, dokumentációba kell foglalni. Minden terv része a tűzvédelmi műleírás, dokumentáció. A tűzvédelmi műleírás, dokumentáció készítése szaktevékenység, azt csak megfelelő szakértelemmel rendelkező személy készítheti, ezért ahol a tűzvédelmi szakhatóság igénybevétele szükséges az építési engedélyezési eljárás során, ott a felelős tervező köteles tűzvédelmi szakértőt (építmények tűzvédelme, építész-, elektromos-, gépész- tűzvédelmi szakértő) bevonni a tűzvédelmi műleírás elkészítésébe. Vegyipari, olajipari és gázipari tervezés során a szakterületnek megfelelő tűzvédelmi szakértő közreműködése is megengedett."

Tervezéshez kapcsolódó tanácsadás

A tervezéshez kapcsolódóan elindítottuk mérnöki tanácsadásunkat is, amelynek célja, hogy a tervezett beruházás megkezdése előtt, vagy adott ingatlan megvásárlásának időpontjában, a tevékenységi köreink szerint - pl.: tűzvédelmi szempontból - a meglévő állapotról szakértői véleményt adjunk. Felkérésre előzetes tájékoztatást adunk arról, hogy pl.: az adott témában a kapcsolódó tűzvédelmi beruházás milyen létesítési-finanszírozási költséget jelenthet, figyelembe véve a rendszerek nem elhanyagolható mértékű fenntartási költségeit, a szükséges felülvizsgálatok gyakoriságát. Tanácsadóink megkönnyítik döntését. Vegye fel velük a kapcsolatot!

Bővebb információkért kattintson ide! >>>

Az eljárások során részfeladatokat is vállalunk
 • Az építtetővel, tulajdonossal előzetes egyeztetést tartunk.
 • A szükséges egyeztetéseket a különböző eljárások keretében lefolytatjuk az illetékes Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, stb.
 • A műszaki követelmények betartása alóli eltérési engedélyezési eljárásban a szükséges tűzvédelmi dokumentációt elkészítjük. Az eltérési engedélyhez a megfelelő tűzvédelmi műszaki megoldás kidolgozásában közreműködünk.
 • A tervezett, épület, létesítmény kiviteli tervek szerinti tűzvédelmi követelményeinek szakszerű megvalósulásában szakértőként közreműködünk.
 • ÚJ SZOLGÁLTATÁSUNK:
  A tulajdonossal, építtetővel vagy a generál kivitelezővel kötött megállapodás tartalma szerint a tervezett épület, létesítmény, stb. engedélyezésétől a használatbavételig vállaljuk a tűzvédelmi projekt adott részének lebonyolítását, koordinálását, amelynek részletes feladatait a tulajdonossal egyeztetjük.
 
Új szolgáltatásunk, a Tűzbróker!

tűzvédelmi engedélyeztetés, tervezés, tűzbróker, országos tűzvédelmi szabályzatA brókertevékenységünk keretében az építtető, tulajdonos részére szerződéses partnereink közül, illetve azon kívüli tervező irodák továbbá kivitelező vállalkozások közül (építész, gépész, villamos, stb.) segítünk kiválasztani az igényeinek, elvárásainak legmegfelelőbbet, figyelemmel a tervezett épületre, annak rendeltetésére, a határidőkre, a műszaki követelményekre, stb. De: minden esetben az ügyfél kezében hagyjuk a döntési, a választási lehetőséget és a jogot. Ezt egyszerűen úgy kell érteni, mint amikor a gépjárművezető (fenntartó) biztosítót, biztosítási típust, biztosítási minőségi szintet és árat választ.

Bővebb információkért kattintson ide! >>>

A tűzvédelmi feladatok mellett az épület teljeskörű munkavédelmi feladatait is ellátjuk!

 Vissza a lap tetejére!